De flesta av oss använder våra mobiltelefoner för att lyssna på musik och man kan se att en majoritet av befolkningen går runt med hörlurar i öronen. För att få en bra upplevelse gäller det att man väljer rätt hörlurar, anpassade för ens mobiltelefon.

273621-black-earphones

I Aftonbladet kan man läsa att sångerskan Rihanna för ett tag sedan publicerade en bild på Twitter där hon hade på sig ett par hörlurar. Hörlurarna visade sig vara från Dolce & Gabbana och kosta drygt 9 000 dollar, vilket motsvarar 77 000 i svenska kronor. Hörlurarna var i guld och såg ut som en slags kombination av en krona och hörlurar. Att Rihanna hade dessa dyra hörlurar väckte många reaktioner hos hennes Twitter-följare. En följare skrev att hennes lurar var smaklösa medan en annan skrev att de skulle kunna betala en hel collegeutbildning.

Bra och billiga lurar

Visserligen var Rihannas guldiga hörlurar coola och många skulle nog inte tacka nej till dem, men det är tveksamt om de påkostade hörlurarna ger bättre ljud än vanliga. Man kan nämligen köpa hörlurar till en rimlig prislapp och få riktigt bra ljud. Ett tips är att gå in på nätet på en sida som http://www.phonelife.se/ och köpa dem. Där finns hörlurar som passar alla möjliga olika mobilmodeller. Dessutom är de snygga och Phonelife har även ibland olika erbjudanden på sina tillbehör som man kan ta del av här.

Iphones blir sladdlösa?

Förutom att hörlurarna måste ha bra ljud och se lite snygga ut, är det alltså viktigt att man även köper rätt hörlurar till just sin mobiltelefon. I framtiden verkar det dock inte som att de olika mobiltelefonerna kommer att ha olika uttag. I Expressen kan man nämligen läsa att nästa version av Iphone troligtvis inte ens kommer att ha ett uttag för hörlurar och att de alltså förmodligen kommer bli trådlösa.