Det tycks komma nya smartphones hela tiden, inte minst från Apple som lanserade hela tre stycken denna höst. Men vad kommer egentligen härnäst från Apple och Samsung? Kommer det bli ett nytt mobilkrig för att vinna kampen om den bästa vikbara telefonen?

 

Tidigare i höstas satt många ute i sina stugor och väntade spänt på den nya iPhone X, som kom med buller och bång för någon månad sedan. Varje år i tio år har Apple nu släppt nya generationer av sin älskade iPhone. Vad kommer egentligen härnäst?

 

Kommer det bli ett smartphone-krig mellan Apple och Samsung?

 

Nyligen kom nyheten att Samsung planerar att skapa en böjbar telefon, en telefon många väntar på med nostalgi. Nu visar det sig dock att även Apple har patenterat en telefon med en böjbar skärm.

 

Hemligheten har avslöjats i patentansökningar

 

Patentansökningarna som Apple har skickat in beskriver en mobil med en vikbar skärm som öppnas och stängs som en bok. Denna skärmtyp benämns som mikro-led och det är samma variant som påstås vara aktuell för kommande modeller av Apple Watch. Det är inte säkert att tekniken och modellen i ritningarna som finns i patentansökningarna kommer att bli verklighet, men många hoppas nu på ett nytt mobilkrig mellan de två stora giganterna Apple och Samsung.

 

Möjligen skulle böjbara mobiler därmed alltså kunna bli nästa stora grej på smartphone-sidan. Mycket trovärdiga rykten har nämligen gjort gällande att Samsung nu har just en sådan enhet på gång att visa upp inom bara några månader. Om enheten – som påstås heta Galaxy X – blir verklighet, så lär Apple vilja vara på banan med en liknande produkt tämligen omgående. Det bör dock påpekas att Apple ofta tar patent på olika lösningar som aldrig resulterar i några produkter på konsumentmarknaden – Mobil.se