Att sälja och köpa saker på nätet är redan nu en viktig del av handeln, både i Sverige och mellan Sverige och utlandet. Allt fler svenskar köper även saker på nätet från utländska webbshoppar.

Med den ökande handeln på nätet är det allt fler som ser sin chans att skapa egna webbshoppar för att tjäna pengar. Nu behöver det inte längre vara ett problem att du bor i Åre och säljer handgjorda knivar som är mest populära i Skåne, dina kunder kan köpa knivarna på nätet.

Att välja E-handelslösning

Det räcker dock inte med att sälja en eller flera bra produkter till bra pris för att dra in pengar på en webbshop, själva shopen måste även vara lockande för kunderna. Framför allt måste den vara praktisk, och erbjuda stöd för den betalningslösning som kunderna föredrar.

Det finns många olika lösningar för att sätta upp en webbshop. En av de mest populära mjukvarulösningarna är Magento. Magento är open source, men är till skillnad från många andra open source-mjukvaror inte gratis att använda. Det man betalar för är dock delvis tillgång till support och hjälp när man stöter på problem.

Fler fördelar med Magento

Dessutom har Magento en av de stora fördelarna med open source, nämligen ett nätverk av dedikerade användare, som utvecklar olika moduler till mjukvaran. Dessa moduler kontrolleras centralt, och när de har godkänts blir de tillgängliga för alla användare av Magento. Det är delvis för denna kontroll man som användare betalar.

Läs mer om Magento på företagets egen sajt. Det finns även många företag som kan bistå den som vill sätta upp en egen webbshop med hjälp av Magento.