Allt fler företag väljer idag att vara helt och hållet webbaserade. Kundmöten kan man ju faktiskt ta på caféer eller lunchrestauranger. Eller på kundens kontor för den sakens skull. Samma sak gäller för det interna arbetet. Att arbeta hemifrån, på ett lugnt café, bibliotek etcetera fungerar för de flesta utmärkt åtminstone i början, när företaget fortfarande är relativt nystartat.
 
Kvinna pratar i telefon

Att komma igång

Att starta företag idag är inte det lättaste. Men det är heller inte så svårt som många verkar tro. Speciellt inte om man börjar med ett webbaserat företag. Att ha en bra tjänst eller produkt är självklart avgörande för hur affärerna kommer gå eftersom ingen vill bli kund till ett företag vars produkt inte lockar eller behövs.

Har man en bra tjänst, idé eller produkt så kan man dock gå hur långt som helst. Så länge man har en bra hemsida och marknadsför sig på rätt sätt. En informativ hemsida som dessutom är estetiskt tilltalande, känns proffsig, är enkel att hitta på och dessutom sticker ut lite ur mängden kanske låter som en omöjlighet men det är det såklart inte. Inte om man anlitar rätt folk. Hitta en bra webbyrå, programmerare eller designer som har bra referenskunder och ett gott rykte.

Ta dessutom hjälp av en bra pr-byrå i Stockholm, eller i den stad du bor, för att gå igenom strategier för er marknadsföring. Ska ni satsa på onlinemarknadsföring enbart eller kanske både online och traditionell marknadsföring? Ja, ta hjälp av någon som kan branschen och ser vad som är bäst för just er. När affärerna sedan går bra kan ni börja tänka på kontorslokaler och så vidare.