Konkurrensen mellan företag är idag mycket stor och oavsett vilken bransch ditt företag är verksam i så gäller det att slåss om kunderna. Eftersom det mesta idag sköts online på nätet så gäller det att vara som mest synlig här. Att marknadsföra sig via sociala medier, tidningar på webben och ha en bra hemsida är A och O för att lyckas, oavsett vilken produkt eller tjänst man erbjuder.

Figur med jordglob på datorskärm

Kommunicera med kunderna

Att ha en bra hemsida är alltså något av det absolut viktigaste när det handlar om att vara tillgänglig för kunderna. Många företag väljer dessutom att ha en egen blogg där de uppdaterar om nyheter, aktuella händelser, erbjudanden etcetera. En företagsblogg är ett mycket bra sätt att släppa in kunderna på en lite mer personlig nivå samtidigt som kunderna får möjlighet att kommunicera med er via kommentarsfältet i bloggen.

Hemsida och blogg är dock inte samma sak och även om ni väljer att ha en blogg också så är det först och främst viktigt att ha en riktig, bra och informativ hemsida där kunder, potentiella kunder, press med flera hittar era kontaktuppgifter och adress, företagets historia, vision, produkter etcetera. En blogg är enkelt att starta själv, utan erfarenhet eller utbildning inom området. När det kommer till att skapa en snygg hemsida som både representerar företaget estetiskt och layout-mässigt samtidigt som den är lätt att navigera sig fram på för att hitta det man söker, krävs det ofta dock att man tar hjälp av ett kunnigt företag. Dorado är en av de mest populära webbyråerna idag när det kommer till att skapa snygga hemsidor åt sina kunder.